Når der bare ikke er noget der passer..

Er jeg ikke dansker?

Hej alle sammen.

Vi har vidst alle læst, hørt og set de mange mange debatter der er i Danmark om hvornår man er dansk og hvornår man ikke er?

Jeg har tit sidder og undret mig over hvilken kategori jeg ville ryge ind under, det har også været samtale emne derhjemme med min familie. For man kan jo ikke lade være med at tænke på det og undre sig. For hvis jeg skulle gå ud fra hvad nogen af de der politikere ville jeg ikke blive defineret som værende dansk af to årsager; 1. Jeg er ikke født i Danmark, jeg kom hertil nogen måneder efter jeg blev født i Namibia af min afrikanske mor, som så blev gift med min danske far (dvs. jeg er halv/halv) 2. Jeg er ikke “fuldblods” dansk, da min mor er angolaner og kom til Danmark efter at have mødt og giftet sig med min far i Namibia.

Jeg er godt nok dansk statsborger, har et rødbede farvet pas, er opvokset i Danmark, taler det danske sprog. Men det gør mange andre da også der ikke har danske forældre og de for jo af vide de ikke er danskere, så ja mit spørgsmål til de åh så kloge politikere er: Er jeg dansk? Og hvornår er man rigtig dansk?

Jeg tror vi alle ser forskelligt på det her spørgsmål. Men for mit vedkommende er du dansk, når du taler sproget, er dansk statsborger og du føler dig dansk. Hvordan kan man være andet, hvis man ikke kender til andet? Ja, jeg spørger bare..

Men det vil jeg nok aldrig få noget svar på, få de kan alligevel ikke selv finde ud af det derinde på Borgen..

 

 

XOXO ML

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når der bare ikke er noget der passer..